Rouwverwerking Den Haag met Lisa Rubsteck

Verlies en rouwverwerking

De meeste mensen denken bij rouw aan het verlies van een dierbare. Maar rouw om verlies beperkt zich niet tot de dood. Je kunt om alles rouwen. Alles wat je dierbaar is en dat verloren gaat of waar je hoop voor koesterde. Je huwelijk, je liefde, je gezondheid, een carrière of de kans op een kind. Dit kan je raken in het diepste van je ziel.

Vastzitten in de rouw

Rouwen is gezond. Het is een natuurlijk proces dat je in staat stelt verlies te verwerken. In de regel kunnen mensen zelf heel goed hun rouw vormgeven. Meestal volstaat de hulp die ze krijgen van vrienden en familie. Soms komt er echter een kink in de kabel en blijf je in het rouwproces steken. Het is als het ware een hobbel waar je maar niet overheen komt.

Heeft jouw leven na het verlies nog zin?

Als je je verlies goed verwerkt en de tijd neemt om te rouwen, zal na verloop van tijd je weer zin krijgen in het leven. Ik kan je helpen inzicht te krijgen in hoe jij met je verlies omgaat, zodat je het leven weer met volle energie kunt aangaan.

Meer dan verdriet alleen

Bij rouwen komt een scala aan emoties aan je voorbij. Je kunt schrikken van jezelf, bijvoorbeeld van de woede die je voelt of van de overweldigende onmacht. Hunkering, verlangen, angst en schuld, ze kunnen je overvallen en in hun greep houden. Daarbij is rouwen een energievretend proces. Waarschijnlijk voel je je oververmoeid en prikkelbaar. Je bent opgesloten in de pijn, afgezonderd van alles en iedereen, zelfs een beetje van jezelf.

Alle stappen van het rouwproces

Mijn behandeling is er op gericht het proces van rouw in haar geheel te doorlopen. De pijn van verlies zal nog lang bij je horen, misschien wel altijd. Maar ik kan je wel helpen de hobbels te nemen en je weer te verbinden met jezelf, je omgeving en het leven.

Neem contact met mij op

Je kan mij altijd bellen of mailen voor een afspraak – dat hoeft helemaal geen behandeling te worden, maar dan ben je in ieder geval van die extra last af. Neem telefonisch contact op via 070 – 22 10 068 of vul het contactformulier in. Ik help je graag bij Psychotherapie Den Haag.