Therapie Den Haag – Lisa Rubsteck

Iedere vorm van therapie is gebaseerd op de interactie tussen cliënt en therapeut. Door naar je te luisteren en naar je te kijken, maar ook door te reageren op wat je doet, help ik je door de storm van alledag te doorbreken. Samen zoeken en vinden we met Therapie Den Haag de rustpunten, die noodzakelijk zijn om jezelf werkelijk te leren kennen.

Samenwerking tussen jou en mij

Mijn behandeling bestaat uit een wisselwerking. Je krijgt de ruimte om je verhaal te doen en ik help je je vragen te formuleren. We vinden alternatieven voor die gevoelens die niet in taal te vangen zijn en ik vertel je wat ik zie. Zo vinden we de onderwerpen in de onderstroom die jou bepalen en je soms in de weg zitten.

Therapie Den Haag: stilte, beweging en groei

De therapie verloopt in de regel in drie fasen. Fase 1 Sterk gericht op het vinden van rust – de kern. Fase 2 Gericht op het in beweging brengen van die onderdelen die belangrijk zijn voor je ontwikkeling. Fase 3 Waarin je op een positieve manier de groei die je maakt voort leert zetten.

1. Stilte.

Vaak is de achtbaan van emoties, gevoelens, en vernietigende kracht van onmacht een rookgordijn. We moeten het doorbreken om te vinden welke wensen, angsten en processen jou bepalen. Ik schep de sfeer in de praktijk, ik geef je handvatten om ook in je dagelijks leven de rust te vinden om er achter te komen wat er echt speelt.

2. Beweging.

‘Ik hoor en ik vergeet. Ik zie en ik onthoud. Ik doe en ik begrijp.’ Vanuit dit principe neem ik je mee op kleine ontdekkingstochten. Hierin hoor en zie je niet alleen hoe het zit, maar je maakt het ook echt beleeft. Ik gebruik bij Therapie Den Haag allerhande middelen – van creatieve methoden (schetsen, dichten, muziek luisteren) tot lichaamsgerichte methoden en meditatie. Door die te combineren met rationele kennis en inzicht, werk je eigenlijk op alle fronten aan jezelf. En met die kennis zet je jezelf weer in beweging, je zet de radertjes van verandering aan als het ware.

3. Groei.

De beweging die je in gang zet, geeft resultaat. En dat resultaat is ongelofelijk belangrijk. Het zijn namelijk die positieve momenten waar je het meeste van kunt leren. Op deze manier groei je dus van je klacht weg.

Veel voorkomende klachten

Je kan met uiteenlopende klachten bij Therapie Den Haag terecht:

Wat ik voor jou kan doen…

Heb je nog vragen of wil je weten wat ik voor je kan doen? Bel voor een afspraak naar 070-2210068 of stuur een mail naar Therapie Den Haag – Lisa Rubsteck.