Laat je depressie behandelen bij Depressie Den Haag

Een waardeloos gevoel

Depressie is één van de meest voorkomende aandoeningen in mijn praktijk. Je kunt bij jezelf eenvoudig nagaan of je klachten op een depressie wijzen. Depressiviteit en somberheid gaan meestal met een gevoel van leegte. Je voelt je hopeloos, hulpeloos, lusteloos, besluiteloos en waardeloos. je bent snel vermoeid, maar hebt als je in bed ligt moeite met inslapen en doorslapen. Daarbij merk je misschien dat je bepaalde zaken verwaarloost. Je besteedt minder aandacht aan je uiterlijk, sociale contacten of het huishouden. Je trekt je terug in jezelf, omdat contact met mensen je te veel energie kost. Je bent veel te druk bezig met je eigen gedachten die je geen rust geven. Daar word je zo moe van, dat je nergens meer zin in hebt. Je wilt met rust gelaten worden en het liefst slapen, maar door de drukte in je hoofd lukt dat moeilijk. Het is een neerwaartse spiraal.

Hulp bij depressie

Het is bijna onmogelijk een depressie te lijf te gaan zonder deskundige begeleiding. Mensen die dichtbij je staan bereiken je maar moeilijk. Een therapeut kan je op zo’n moment goed helpen de neerwaartse spiraal doorbreken. Hier kunnen cognitieve therapie en gesprekstherapie zeer waardevol zijn.

Vind jouw balans

Ik help je de negatieve spiraal van stress te doorbreken. Tegelijkertijd zullen we werken aan de patronen en mechanismen die deze situatie veroorzaken, zodat je in de toekomst de signalen bij jezelf herkent en er iets aan kunt doen.  Bovendien besteden we aandacht aan de ‘grote vragen’ die je helpen perspectief te vinden en te houden op de zaken die er toe doen.

Contact

Herkent je jezelf hierin? Neem dan telefonisch contact op via 070-2210068 of vul het contactformulier in voor een kennismaking bij Depressie Den Haag.