Psychotherapie Den Haag

Over mij –  Annebet

Recht op doel

Zo jong als ik was; ik wist precies wat ik wilde: iets met mode. Iets met creativiteit en kleding. En ik wist ook dat ik er carrière in wilde maken. Reizen. Geld verdienen. Mooie dingen maken. Ik ging kaarsrecht op mijn doel af. Volgde de juiste opleidingen. Stapte in de juiste banen. Ik had ook het talent; het creatieve talent, maar vooral het talent om met mensen te werken. Ik schopte het tot ontwerpster en later als product- en unitmanager bij o.a. Mexx en O’Neill.

Iets ontbreekt er

Het was mooi werk. En ook heel dicht bij mijn hart, alhoewel ik met het beklimmen van de carrièreladder wel stukje bij beetje van de vloer afgroeide – zowel creatief als in contact met mensen. Ik had het mooi voor elkaar. Zowel privé als op het werk ging het me voor de wind. En toch. Toch was er een leegte.

Stappen zetten

Mijn vader overleed. Dat was de directe aanleiding. Ik ging me vragen stellen die ik al veel eerder had moeten stellen. Werd geconfronteerd met die basale levenszaken die het allemaal de moeite waard moeten maken. Ik stopte mijn werk om me voltijd op artistiek werk te storten. Ik betrok een atelier en ging daar dag na dag, week na week, maand na maand aan het werk. Ik probeerde via beelden, toch mijn taal, vat te krijgen op die grote vragen. Maar ook op alles wat er in mij speelde, de kleinere onzekerheden, moeilijkheden, stugge gedachtes.

Niet alleen

Dat ging me goed af. Ik hervond grote delen van mezelf en kon overtuigend zin geven aan mijn leven. Tenminste, niet helemaal. Net niet. Wat ik miste was ‘andere mensen’. Daar kwam ik achter toen ik mijn werk aan vrienden liet zien, we er over in gesprek raakten. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de ander. Het kwartje viel. Ik was ineens helemaal thuis.

De kern

De opleidingen die ik vervolgens volgde heb ik heel zorgvuldig uitgekozen. Ik wist namelijk nu echt wat ik wilde. Ik wilde klachten, vragen over het leven en problemen in de kern aanpakken. Bij mezelf en ook bij anderen. Die kern is niet altijd in woorden of gesprekken te vangen. Soms zit de kern in een beeld of een aanraking. Hierin speelt intuïtie net zo grote rol als vakmanschap en inzicht. Het zoeken naar de kern vraagt om rust en overzicht. Ik wil een omgeving kunnen scheppen waar cliënten de ruimte, de vrijheid en het vertrouwen hebben om de moeilijke innerlijke onderwerpen te behandelen. Dat doe ik in mijn praktijk. In het samenwerken met mijn cliënten vind ik nu dagelijkse werkelijke vervulling van mijn werk en leven.

Contact

Wil je wat meer weten over mij, of over mijn werkwijze? Neem dan even contact op bij Psychotherapie Den Haag.