Mindfulness Den Haag

Jon Kabat-Zinn: “Je kunt de golven niet stoppen. Je kunt wel leren surfen.”

Het begrip Mindfulness komt uit het Boeddhisme. Het is de zevende stap in het achtvoudige pad tot verlichting zoals onderwezen door Siddhartha Gautama Boeddha. Halverwege de vorige eeuw vertaalde Dr.Jon Kabat-Zinn de principes naar een training. Om uit te leggen wat de training voor je kan betekenen kunnen we het beste de bedenker zelf aan het woord laten. Kabat-Zinn: “Mindfulness beoogt een innerlijke balans te scheppen. Hiermee kun je het leven benaderen met een grotere stabiliteit, begrip en wijsheid.” Mindfulness doet niets doen aan de wereld om je heen. Je krijgt het niet minder druk en er gaat niet ineens minder gebeuren in je leven. Je leert er wel beter mee om te gaan.

Contact met jezelf. Nu.

Veel mensen zitten vast in hun hoofd en bijna iedereen heeft moeite om naar zijn eigen lichaam te luisteren. Terwijl juist daar, in onbewuste processen, hele rijke gevoelens en ervaringen hun uiting vinden. Door je aandacht met zorg te richten op jezelf, je innerlijk en het moment zelf, ontdek je jezelf. Voor de meeste mensen is dat een regelrechte openbaring.

Mindfulness Den Haag – neem het zoals het is

Vooral bij tegenslag of teleurstelling blijven we nogal eens hangen in het moment. We gaan er in ons hoofd mee aan de slag. Terwijl je het ook kunt beleven, accepteren en weer door. Leer het leven te nemen zoals het is. Er maak er niet meer van in je hoofd.

Geen doel op zich

We gebruiken Mindfulness vaak aan het begin van een behandeling. Het bij uitstek geschikt om de knopen te vinden, de oogkleppen af te doen en het leven te voelen in al haar facetten.

MINNED – alles over Mindfulness

Wil je meer weten over mindfulness, kijk dan ook even op minned.nl. Daar vind je alle informatie over Mindfulness, speciale yoga en meditatietechnieken en een aantal handige oefeningen om meteen te beginnen.

Contact

Je kunt natuurlijk ook even bellen of mailen door nu contact op te nemen op te nemen naar Mindfulness Den Haag.