Wanneer ga je naar therapeuten in Den Haag?

Alleen jij kent de ernst van je probleem

Als je niet bekend met psychotherapie is het moeilijk om voor te stellen wat een psycholoog voor je kan doen. Om te beginnen gaat het om klachten die je niet kunt zien. Het is geen lichamelijke klacht, maar geestelijk. Misschien vraag je je dan ook af: ‘is mijn probleem wel erg genoeg?’, ‘stel ik me niet aan?’ of ‘kan ik dit niet zelf kunnen oplossen?’ Daarnaast zijn het klachten die je moeilijk kunt uitleggen. Je kunt zelf wel bepalen of je griep hebt. Iedereen kan een kneuzing van een breuk onderscheiden, maar wanneer is er bijvoorbeeld sprake van een dwangneurose, depressie of angststoornis? Heb je een burnout of ben je gewoon aan vakantie toe? Is je kind een beetje druk of is er sprake van ADHD? Voor het antwoord op deze vragen ga je naar de psychotherapeut.

Ook als je wel goed in je vel zit

Ook mensen die geen psychische problemen hebben kunnen voordeel hebben aan een bezoek bij de psycholoog. Een therapeut helpt je jouw leven in het juiste perspectief te zien. Je krijgt inzicht in bepaalde aspecten van jezelf, familiepatronen en wat jouw omgeving met je doet. Je krijgt de handvatten om er zelf betere keuzes maken. Je leert begrijpen waarom je sommige dingen doet zoals je die doet. Omdat je je eigen talenten en kwaliteiten beter leert inzien en benutten, ben je beter in staat het leven te leiden dat echt van jou is.

Hoe kies je een therapeut

Bij de keuze voor een therapeut moet je op drie dingen letten:

  1. is de therapeut aangesloten bij een beroepsvereniging?
  2. heeft de therapeut de benodigde ‘papieren’?
  3. past de therapeut bij jou?

Die eerste twee punten zijn makkelijk na te gaan. Check op de website de opleidingen en kwalificaties en bij welke beroepsvereniging de therapeut is aangesloten. Een registratie bij de Algemene Beroepsvereniging voor Counselors is bijvoorbeeld een goede graadmeter. Het derde punt is het belangrijkst en ook het lastigst. Door de website na te pluizen, kom je veel te weten over de persoon van de therapeut en de manier van werken. Een vrijblijvend gesprek kan je hierbij natuurlijk goed verder helpen.

Contact

Benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem telefonisch contact op via 070 – 2210068 op of vul het contactformulier in voor een eerste afspraak bij Psychotherapie Den Haag. Ik ben benieuwd naar je verhaal.